Trump calls London mayor a 'disaster' after a spate of killingsLONDON (Reuters) - U.S. President Donald Trump once again criticized London Mayor Sadiq Khan on Saturday, saying he is a "disaster" and will "only get worse" after three people were slain in the city in less than 20 hours.
Trump retweeted a tweet by the right-wing commentator Katie Hopkins who called London "stab city" and said "this is Khan’s Londonistan," a phrase used to describe the city's failure to tackle Muslim extremists.
https://www.msn.com/en-us/news/world/trump-calls-london-mayor-a-disaster-after-a-spate-of-killings/ar-AACVGv5?ocid=spartanntpТоя Хан не го знам, но сигурно е отявлен и последователен Оставач и евро-атлантик, т.к. разбирам отдавна дажфка срещу Тръмпа.
Но за друго ми е думата. Едно време бях наводнил оня форум (или Дневник!?) с откъси от предизборната статистика на (ако не се лъжа!) Жонсъна, дето сега го готвят за Слуга № 1 на Царица Б2...
Та Жонсъна, кога се надпреварваше за Лондонския Кокал, посочи, че само за
половин година в гр. Лондон, в резултат на намушквания с нож,
младежи са убили 17 (седемнадесет!) младежи. Туй само за убийствата, когато убиец и пострадал са младежи, и то с нож... За други убийства, дето не са с нож, и не са само между младежи - правете сметка.
Колко е мирен гр. Лондон (и Британия като цяло!) не мога и не искам да съдя, щото не ми е работа да си вра гагата в техните вътрешни работи, но този,
наистина откъснат от цялостната картина факт, както и други подобни, понякога ме карат да изпитвам изключително
сериозни съмнения за разни статистики, където в т.нар. западни, бели, развити, пазарни, демократични и десни държави всичко е тип-топ!
С две думи - статистиката т.нар. западни, бели, развити, пазарни, демократични и десни държави си лъже на
общо основание и не по-зле от нашенската!