Предлагам да не ме слушате и да не ми вярвате, защото за мен всичко е
изключително еднозначно, просто и логично, сл.
някъде греша.
Но тия мои
бредни се основават на това, че още от яслите съм луд на тема Аритметика и География.
От Географията знам, че светът е нещо много голямо и гъмжи от хора. Много пъти го писах -считано от 1.1.2020 досега, приспадайки починалите по света, Земята е увеличила населието си някъде с 31.5 млн. Напук на корона грипа и всякакви други болести.
По-късно разбрах, че и има много и най-разнообразни болести, вкл. инфекции, предавани по въздушно капков път - тук грипове - банален, птичи, свински, испански, хонконгски, а сега и корона грип.
От Аритметиката бягане няма - в общия случай 1 и 1 е равно на 2.
Ако вземем преписката за свинския грип (вж по-горе)
Confirmed cases - 491,382 (lab-confirmed)[6]
Suspected cases‡ - 700 million to 1.4 billion (estimation)
Deaths
18,449 (lab-confirmed deaths reported to WHO;[7] flu patients were generally not tested)[8]
284,000 (range 151,700–575,400) (CDC and WHO estimate)[9]
и го сравним с корона грипа (към момента)
Заразени/заболели - 5,045,467
Починали - 327,462
То аз с
абсолютно чиста съвест умножавам заразените по 25-50 (двадесет и пет - петдесет) и получавам между 125 и 250 млн.
Починалите (по статистиката!) смело ги деля на 10-20 (десет-двадесет) и получавам между 17 и 33 хил.
Починалите по статистика от корона грип след изчисленията ми с чиста съвест ги умножавам минимум поне по 10 (десет) и получавам около 170 хил, нека са 200,000. Но не са тези, които са надписани по уж официалните статистики, а онези, които не са хванати.
------
За мен към заразените с корона грип можем да турнем поне два пъти повече заразени и починали от обикновен грип.
Т.е. реално заразени с корона грип - 125-250 млн, реално починали от корона грип - около 200,000.
И реално заразени с обикновен грип - 250-500 млн, реално починали от обикновен грип - около 400-500 хил.
Това е кратката и обективна статистика за грип (обикновен, корона, шаранов, зайчи и пр.) 2020 -
първи полусезон.