Абе хора...при възможност - ваксинирайте се.
С която и да е ваксина. За Астрата мисля, че и правят мръсни номера, може да не е нъмбър уан, но то конкуренцията не прощава.
Бих избрал ако мога ваксина не по тип, а по ефективност, макар и само обявена. Но и колкото да е ефективна, се си е по добре да имаш вероятност да прекараш по леко поне.
Не е работа иначе, тежко е, макар че минах сравнително леко, но пък се нагледах на хора около 50-55, които аха-аха...а определена бройка и успя да гушне босилека. Ми ако се бяха ваксинирали имаше голяма вероятност от тримата на които бях свидетел да оцелее поне един, а що не и двама.
Кво е това в сравнение с единичните случаи пострадали след ваксиниране, единици на милиони!
А двайсетината дни боледуване са си тежки, дори и без допълнителни усложнения, пневмонията само да е - тежичка болест си е.
Насилваш се да ядеш, ама се едно ядеш на жена си мопа за под, не можеш да си с близките си, след това седмици още се възстановяваш, карантини - едни глупаци от РЗИ и полицията те преследват, да правя ли сметка за цената - само един скенер е 150-200 лева.
А купищата изгълтани илачи как се отразяват на стомах, черен дроб...ами като се сложи всичко това от едната страна на везната какво имаме на другата - вероятността едно на милион /че и повече/ от инцидент след ваксинация.
Не агитирам, преди време писах - всеки със своята глъвъ, но и тогава писах - бих изчакал да видя кое как и бих се ваксинирал.
Сега, след като ядох хурката, пак така бих постъпил, ако можеше да се върна назад.