Ако заприличаме на Италия и Испания какво е?
Няма да заприличаме и една от трите причини /основни, има и други/ е, че ние сме "преживели" т.н. "комунизъм", дисциплинирани сме /е не като китайците де/ и се съобразяваме с мерки, които са естествено необходими за да оцелеем.
Това не пречи да продължим да мислим с мястото отредено ни от Господ и да приемаме което е добро за нас, но и да отхвърляме простотиите.
Другата причина, за да не заприличаме на Испания и Италия е "отречената" система Семашко, която както сочат разни източници, ни е подарила без дори и да подозира резистентност. Без да подозира, но ни е подарила това, което сега дори и да искаме -не можем да си купим, независимо че сме т.н. "пазарна икономика".За БЦЖ говоря.
Третата причина, която ни помага е, че сме оцелели пет века, та сега ли няма да устискаме и то не е заради това, че можем да дадем също толкова жертви, а защото,
И днес йощ Балканът, щом буря зафаща,
спомня тоз ден бурен, шуми и препраща
славата му дивна като някой ек
от урва на урва и от век на век!
и затова знаем все още кои сме, все още какви сме и колкото и да се опитват да ни затрият - не мрем бе, не мрем, щото все още не сме достатъчно промити, а както се очертава - май няма и да успеят да ни промият. Поне не и всичките.
Майната им на причините, аз също спазвам стриктно /или почти/ карантината, ЗА, такива мерки съм, приемам ги осъзнато, но и НЕ МОГА ДА СЕ СЪГЛАСЯ КАТО ТРОЙЧО С ВСИЧКО, КОЕТО МИ НАБУТВАТ!
Съжалявам, че съм може би по остър от допустимото, но освен, че съм си такъв по натура, идват ми в повече "безкористните" грижи на една мутра и съпътстващите я подгъзуващи лузъри.