Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Ноември 21, 2024, 20:28:05

Автор Тема: Край казана, или за културата на правене и пиене  (Прочетена 125439 пъти)

0 Потребители и 3 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен Дозирис 2.0

  • Just Member
  • *****
  • Коментари: 3482
    • Профил
Re: Край казана, или за културата на правене и пиене
« Отговор #600 -: Януари 24, 2022, 13:03:57 »
А!
За пръв път чувам!
Би ли раздул - интересно ми е, тва с киселия чесън жената го прави в разни туршийки, но за джанки???
Моля!

Тва е туршия от северозапада, не навсякъде я правят. Леля ми беше майстор, но заряза занаята. Сега си я купувам от едно квартално магазинче. Страхотна я правят. Всичко там е домашно. Просто зелени джанки и едри глави чесън. Не знам какво друго се слага вътре, за да се превърне в тоя еликсир. :)

Неактивен Giuseppe

  • Just Member
  • *****
  • Коментари: 11333
    • Профил
Re: Край казана, или за културата на правене и пиене
« Отговор #601 -: Януари 24, 2022, 17:01:48 »
И тва стига като инфо, само един въпрос ме гложди, моля, ако може питай знаещите - аз нямам досег.
Та - зелените джанки са нейде през юни, най късно юли. Главите чесън - ше ги изпедепцаме, но как от юли, туршийката остава до  зимата, квай фатката?
Много сол? Оцет? Хладилник?
Има нещо гнило в Дания, но пък бългериъна е жив дявол, може да е намерил цаката.
 :think:
ако сте съгласни с всеки експерт по дванайсет от дванайсет въпроса, отидете на психиатър.

Неактивен dabedabe

  • Just Member
  • *****
  • Коментари: 8138
    • Профил
Re: Край казана, или за културата на правене и пиене
« Отговор #602 -: Януари 24, 2022, 17:10:47 »
Нормални пропорции. Предполагам е добре да стои на хладно. Може да се добави копър в зряла фаза. Чорбичката става и за пиене, подобно зелевата.
« Последна редакция: Януари 24, 2022, 17:20:33 от dabedabe »

Неактивен otvrat

  • Just Member
  • *****
  • Коментари: 10230
    • Профил
Re: Край казана, или за културата на правене и пиене
« Отговор #603 -: Януари 24, 2022, 17:11:44 »
Много сол? Оцет? Хладилник?

Берат си ги юли, август ги слагат у бидоните и след месец са готови. А после, в саламурата, си седят спокойно. Вече всички солени туршии се правят отделно. С тая цел. Моркови отделно, краставици отделно и т.н.

Неактивен Giuseppe

  • Just Member
  • *****
  • Коментари: 11333
    • Профил
Re: Край казана, или за културата на правене и пиене
« Отговор #604 -: Януари 24, 2022, 17:14:44 »
Благодаря! Хм! Ще опитам, любител съм на простичките естествени неща.
Към гурметата изпитвам подозрение повече отколкото към джендърите.
 :smokin:
ако сте съгласни с всеки експерт по дванайсет от дванайсет въпроса, отидете на психиатър.

Неактивен dabedabe

  • Just Member
  • *****
  • Коментари: 8138
    • Профил
Re: Край казана, или за културата на правене и пиене
« Отговор #605 -: Януари 24, 2022, 17:23:54 »
Но да знайш, гълта доста ракия.

Неактивен Дозирис 2.0

  • Just Member
  • *****
  • Коментари: 3482
    • Профил
Re: Край казана, или за културата на правене и пиене
« Отговор #606 -: Януари 25, 2022, 15:11:49 »
Кисел чесън с джанки по врачански

https://hitrinibg.com/kisel-chesn/

Неактивен Giuseppe

  • Just Member
  • *****
  • Коментари: 11333
    • Профил
Re: Край казана, или за културата на правене и пиене
« Отговор #607 -: Януари 26, 2022, 12:12:58 »
 :notworthy:
ако сте съгласни с всеки експерт по дванайсет от дванайсет въпроса, отидете на психиатър.

Активен ohubohu

  • Just Member
  • *****
  • Коментари: 779
    • Профил
Re: Край казана, или за културата на правене и пиене
« Отговор #608 -: Януари 26, 2022, 13:28:19 »
Кисел чесън с джанки по врачански

https://hitrinibg.com/kisel-chesn/
Щом има опция за люти чушки - значи е моя рецепта :)

Неактивен otvrat

  • Just Member
  • *****
  • Коментари: 10230
    • Профил
Re: Край казана, или за културата на правене и пиене
« Отговор #609 -: Януари 26, 2022, 14:10:01 »
Кисел чесън с джанки по врачански

Видях го. Това е некво живо извращение. В оцет! Представям си каква гнъс е. Оцетести туршии не пипам. Чесънът и джанките се слагат в солена вода (1 къмто 0,5) и стават муци. Правил съм така и малки царевички - трепач.

Неактивен Giuseppe

  • Just Member
  • *****
  • Коментари: 11333
    • Профил
Re: Край казана, или за културата на правене и пиене
« Отговор #610 -: Януари 26, 2022, 17:14:50 »
Оцетът Отврат е само по лъжичка на буркан и май е само з да тръгне вкисването.В класиката - зелена туршия - се слага.
Що да не е и тук.
ако сте съгласни с всеки експерт по дванайсет от дванайсет въпроса, отидете на психиатър.

Неактивен otvrat

  • Just Member
  • *****
  • Коментари: 10230
    • Профил
Re: Край казана, или за културата на правене и пиене
« Отговор #611 -: Януари 26, 2022, 17:29:00 »
В класиката - зелена туршия - се слага.

Tвърдо нье! Само вода и крухча сол. Това е класиката за зелената туршия, ИИК Пиперенца,

Неактивен Giuseppe

  • Just Member
  • *****
  • Коментари: 11333
    • Профил
Re: Край казана, или за културата на правене и пиене
« Отговор #612 -: Януари 26, 2022, 17:38:36 »
зеленчуци - по избор - карфиол, зеле, моркови, целина, камби, чушки, зелени домати
сол - 30 - 50 г на всеки литър вода
вода - 10 л
ябълков оцет - 2 л
https://recepti.gotvach.bg/r-5311-%D0%A1%D1%83%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B0_%D1%82%D1%83%D1%80%D1%88%D0%B8%D1%8F
Погледнах в няколко сайта - някои като горния препоръчват, други - не.
Ние я правим с малко оцет. Всъщност с подправките се занимава по добрата половинка, аз съм по рязането, пълненето на бурканите, сетне обръщането...абе по силовата част.
 :bigok:
ако сте съгласни с всеки експерт по дванайсет от дванайсет въпроса, отидете на психиатър.

Неактивен otvrat

  • Just Member
  • *****
  • Коментари: 10230
    • Профил
Re: Край казана, или за културата на правене и пиене
« Отговор #613 -: Януари 26, 2022, 17:51:03 »
сол - 30 - 50 г на всеки литър вода

Най-добрто е 0,5 кг сол на 10 метра вода. Саламурата задължително се прави странично в кофи. След това заливаш напълнения бидон. При това съотношение няма никакво значение колко килограма матрял има вътре и колко вода ще влезе в бидона.

Неактивен Giuseppe

  • Just Member
  • *****
  • Коментари: 11333
    • Профил
Re: Край казана, или за културата на правене и пиене
« Отговор #614 -: Януари 26, 2022, 17:56:33 »
Quote (selected)
10 метра вода.
Квадратни или линейни?
ако сте съгласни с всеки експерт по дванайсет от дванайсет въпроса, отидете на психиатър.

Неактивен dabedabe

  • Just Member
  • *****
  • Коментари: 8138
    • Профил
Re: Край казана, или за културата на правене и пиене
« Отговор #615 -: Януари 26, 2022, 18:56:06 »
Що за въпрос? Водата винаги се мери на квадратен метър. Няма си обясняваме сега тука елементарни работи.

Неактивен Giuseppe

  • Just Member
  • *****
  • Коментари: 11333
    • Профил
Re: Край казана, или за културата на правене и пиене
« Отговор #616 -: Януари 26, 2022, 20:54:13 »
Що за въпрос? Водата винаги се мери на квадратен метър. Няма си обясняваме сега тука елементарни работи.
Бе аз да съм сигурен.
Туршия е туй, не джендърия!
ако сте съгласни с всеки експерт по дванайсет от дванайсет въпроса, отидете на психиатър.

Активен Bacho Кольо

  • Just Member
  • *****
  • Коментари: 4475
    • Профил
Re: Край казана, или за културата на правене и пиене
« Отговор #617 -: Януари 26, 2022, 21:15:32 »
Това е некво живо извращение. В оцет! Представям си каква гнъс е. Оцетести туршии не пипам.
Споделям! Туршия с оцет не е туршия, а компот от туршия.

Активен Imko1

  • Full Member
  • ***
  • Коментари: 182
    • Профил
Re: Край казана, или за културата на правене и пиене
« Отговор #618 -: Януари 26, 2022, 21:22:09 »
Ох, всеки път като отворя темата "Край казана, или за културата на правене и пиене" се надявам да видя/чуя поне едно наздраве :beer_:, ама няма и няма. Нищо, аз съм търпелив...

AnonimusBG

  • Гост
Re: Край казана, или за културата на правене и пиене
« Отговор #619 -: Януари 26, 2022, 22:09:02 »
Туршията си е туршия.
Там върви естествена млечнокисела ферментация и оцет не и трябва.
Аз тук на пазара си купувам разни соленья от една тётка и тя ми разказа че освен сол слага и малко захар за да подхрани бактериите и да тръгне по-бързо процеса.

Това с оцета са си мариновани вкуснотии.
И тях ги кльопам. И даже си ги правя сам понякога по мамини рецепти.
Анонимката не я допускам да ми се бърка.
А и тя лятото и есента е побъркана на тема гъби и горски плодове.

И малко инфо на руски.
https://www.gastronom.ru/recipe/group/3094/solenya-kvasheniya-i-mocheniya

Неактивен Дозирис 2.0

  • Just Member
  • *****
  • Коментари: 3482
    • Профил
Re: Край казана, или за културата на правене и пиене
« Отговор #620 -: Януари 27, 2022, 06:32:47 »
Ох, всеки път като отворя темата "Край казана, или за културата на правене и пиене" се надявам да видя/чуя поне едно наздраве :beer_:, ама няма и няма. Нищо, аз съм търпелив...

Ми ти само я отваряш, затова. Ако вземеш и да я четеш...  :nuts:

AnonimusBG

  • Гост
Re: Край казана, или за културата на правене и пиене
« Отговор #621 -: Февруари 12, 2022, 07:49:56 »
Ракия в бутилки за минерална вода откриха в супермаркет в Пловдив. Управителката на магазина и нейните служители дегустирали прозрачната течност и се убедили, че това е алкохол. До този развой се стигнало, след като клиент върнал 8-литрова бутилка, като заявил, че от нея се носи странна миризма.
Оказало се, че става въпрос за 43-градусова ракия, оценена като "хубава, мека и пивка".
На камерите на магазина се видяло, че клиент, който малко преди това закупил такава бутилка, се върнал, платил за още две и си ги взел
Партидата била изтеглена веднага, но от всичките 10 бутилки в магазина останали само две.

https://plovdivnow.bg/plovdiv/hubava-meka-i-pivka-rakiia-butilki-mineralna-voda-otkriha-65557/

Върви им на някои.
24 л. хубава, мека и пивка ракия на цената на минерална вода.
А от двете останали едната вече е понамаляла.

Неактивен Shabaan_bin_Robert

  • Just Member
  • *****
  • Коментари: 1489
    • Профил
Re: Край казана, или за културата на правене и пиене
« Отговор #622 -: Февруари 12, 2022, 09:00:40 »
До този развой се стигнало, след като клиент върнал 8-литрова бутилка, като заявил, че от нея се носи странна миризма.
Оказало се, че става въпрос за 43-градусова ракия, оценена като "хубава, мека и пивка".

Името на идиота върнал ракията по понятни причини не съобщава.  :t0174:

Неактивен Eisblock

  • Just Member
  • *****
  • Коментари: 2696
    • Профил
Re: Край казана, или за културата на правене и пиене
« Отговор #623 -: Февруари 12, 2022, 14:07:46 »
Лошото е, че пластмасовата бутилка не е съобразена с въздействието на алкохола. Е, не за напиване на пластмасата, а заради извличане на инградиенти в пластмасата от ракията - при продължителен престой вътре - вероятно не така полезни както съдържанието, т.е. ракията. Ако си е първородно чиста, разбира се, е повече от полезна.

Домашна ракия в пластмасова бутилка - бързам да я пресипя в стъклени шишета от вино и пр.
 :t0301:

Неактивен dabedabe

  • Just Member
  • *****
  • Коментари: 8138
    • Профил
Re: Край казана, или за културата на правене и пиене
« Отговор #624 -: Февруари 12, 2022, 14:24:17 »
То е ясно, иначе в търговската мрежа щяха да я пуснат в пластмасови шишета. Не че няма в малък грамаж.

Неактивен Giuseppe

  • Just Member
  • *****
  • Коментари: 11333
    • Профил
Re: Край казана, или за културата на правене и пиене
« Отговор #625 -: Февруари 12, 2022, 16:21:56 »
Ай ся капризи!
Ше поискате още малко и в дъбово буре да беше на рафта за минералната вода.
Ми имайте мяра бре!
 :nuts:
ако сте съгласни с всеки експерт по дванайсет от дванайсет въпроса, отидете на психиатър.

Активен buratinob

  • Just Member
  • *****
  • Коментари: 25599
  • ЕС е вреден за вашето здраве!
    • Профил
Re: Край казана, или за културата на правене и пиене
« Отговор #626 -: Февруари 12, 2022, 16:26:17 »
Що не пишат къде е тоя извор, от където са я напълнили.
Можеше да скоча до там. :t0328:
ЕС е вреден за вашето здраве!

Неактивен Джиджи

  • Just Member
  • *****
  • Коментари: 12990
    • Профил
Re: Край казана, или за културата на правене и пиене
« Отговор #627 -: Февруари 12, 2022, 16:49:07 »
Ай ся капризи!
Ше поискате още малко и в дъбово буре да беше на рафта за минералната вода.
Ми имайте мяра бре!
Почти НЕВЪЗМОЖНО!!! Защото отдавна са ги изпуснали вече ... :crying_with_laughter-3302:

Все едно да се опиташ да напъхаш обратно в бутилката СТАДО ХЛЕБАРКИ, които си носил за експеримент, но си ги изпуснал случайно ... Големи хлебарки ...


Гигантски хлебарки ...

« Последна редакция: Февруари 12, 2022, 17:23:28 от Джиджи »

Неактивен dabedabe

  • Just Member
  • *****
  • Коментари: 8138
    • Профил
Re: Край казана, или за културата на правене и пиене
« Отговор #628 -: Февруари 12, 2022, 16:53:12 »
Оо, цъфна и тука спецялистката по всичко. Фрък, фрък, цвък.

Неактивен Джиджи

  • Just Member
  • *****
  • Коментари: 12990
    • Профил
Re: Край казана, или за културата на правене и пиене
« Отговор #629 -: Февруари 12, 2022, 17:02:46 »
... като например ТОЯ точно над мен по-горе!!!

:crying_with_laughter-3302:

Досада, досада, голяма ДОСАДА, майно льо ...

« Последна редакция: Февруари 12, 2022, 17:24:26 от Джиджи »

Активен buratinob

  • Just Member
  • *****
  • Коментари: 25599
  • ЕС е вреден за вашето здраве!
    • Профил
Re: Край казана, или за културата на правене и пиене
« Отговор #630 -: Февруари 12, 2022, 17:05:41 »
... като например тая точно над менЕ туканка!!!

:crying_with_laughter-3302:
Интересно селфи! :thup:
ЕС е вреден за вашето здраве!

Неактивен Джиджи

  • Just Member
  • *****
  • Коментари: 12990
    • Профил
Re: Край казана, или за културата на правене и пиене
« Отговор #631 -: Февруари 12, 2022, 17:21:11 »
А тъй като е речено: "НЕ ХРАНИ ТРОЛОВЕТЕ!!!", аз се изнасям оттук немедлено ...

Чао!!!

« Последна редакция: Февруари 12, 2022, 17:26:27 от Джиджи »

Неактивен otvrat

  • Just Member
  • *****
  • Коментари: 10230
    • Профил
Re: Край казана, или за културата на правене и пиене
« Отговор #632 -: Февруари 12, 2022, 17:44:00 »
аз се изнасям оттук немедлено ...

Не ти верваме! Само ни лажеш.
А за протокола, изразът не е за стадо хлебарки, а за червеи. "отвориш ли кутия с червеи .... и т.н. Капиш?

Неактивен dabedabe

  • Just Member
  • *****
  • Коментари: 8138
    • Профил
Re: Край казана, или за културата на правене и пиене
« Отговор #633 -: Февруари 12, 2022, 18:05:16 »
Туй не са бабини зъби.

Активен buratinob

  • Just Member
  • *****
  • Коментари: 25599
  • ЕС е вреден за вашето здраве!
    • Профил
Re: Край казана, или за културата на правене и пиене
« Отговор #634 -: Февруари 12, 2022, 18:10:42 »
Не мислех за тая със зъбите.
ЕС е вреден за вашето здраве!

Неактивен Giuseppe

  • Just Member
  • *****
  • Коментари: 11333
    • Профил
Re: Край казана, или за културата на правене и пиене
« Отговор #635 -: Февруари 13, 2022, 20:41:49 »
За кратко да се върнем на пиячката и мезето.
Днес имах среща с един мениджър от доста високо ниво от хранителновкусовата ни промишленост /и не само нашата а изобщо/.
Споделените няколко подробности по това кво ядем и кво пием ме втрещиха!
Не, че вярвам на всичко, но толкова подробно и професионално описание на правенето на ментета не бях нито слушал, нито гледал.
Само два-три детайла  - присъствал е човека на демонстрация, как 500 гр. станало почти виолетово от разваляне месо, преминавайки през апаратура с да речем стотина игли, се напомпва до изглеждащо свежо, розово, килограм и половина парче контрафиле.
Как в пуешко бут слайс се оказва, че пуешкото е...5% /не повярвах/, но нямам аргументи против твърдението.
Как се прави мляко /прясно/ с издържливост 5-6 месеца. В което няма нищо останало, освен консистенциите, от физическите величини - гъстота, цвят...
.....
Как в китайските магазини вече има изкуствени яйца - също както истинските, но синтетични и как европейски , па ако ще и от кокошки клетъчно отглеждане струват 7 пъти повече, но и за всичко това има пазар дори и в Китай.
Как "износени" кокошки носачки, подлежащи на подмяна в страни от ЕС и струващи  внимание - 14 Евроцента продажна цена, се предлагат на нашия пазар на промоции от две евро!
...не искам да споделям повече!
 :pissed-891:
ако сте съгласни с всеки експерт по дванайсет от дванайсет въпроса, отидете на психиатър.

Активен peniko

  • Just Member
  • *****
  • Коментари: 1395
    • Профил
Re: Край казана, или за културата на правене и пиене
« Отговор #636 -: Февруари 13, 2022, 22:19:04 »
За кратко да се върнем на пиячката и мезето.
Днес имах среща с един мениджър от доста високо ниво от хранителновкусовата ни промишленост /и не само нашата а изобщо/.
Споделените няколко подробности по това кво ядем и кво пием ме втрещиха!
Не, че вярвам на всичко, но толкова подробно и професионално описание на правенето на ментета не бях нито слушал, нито гледал.
Писал съм и в Сега, а и тук: като част от служебните ми задължения съм бил в десетки, да не кажа стотици предпиятия от хран-вкусовата и фармацевтичната промишленисти. Никак не се учудвам на горното и му вярвам на 100%! Мога да допълня горния списък, но ще е много дълъг, а може някой да се уплаши и да не смее да влезе в магазина.
С две думи: истинско и натурално на село при баба (за мен - при амишите) или собствено производсво.
А, не вярвам на тези "дюкяни", който продават "органична" храна. Имал съм възможеност да видя с очите  какво се пакетира. За обикновения потребител означава: различна опаковка и естествено по-висока цена.

AnonimusBG

  • Гост
Re: Край казана, или за културата на правене и пиене
« Отговор #637 -: Февруари 18, 2022, 16:56:49 »
Забърках си аз едно мезе за водката.
Сельодка(херинга на български) + горбуша(Oncorhynchus gorbuscha - не го зная на български) + маслини + зехтин + изстискан лимон.
И voila.

Неактивен dabedabe

  • Just Member
  • *****
  • Коментари: 8138
    • Профил
Re: Край казана, или за културата на правене и пиене
« Отговор #638 -: Февруари 18, 2022, 17:21:24 »
Аз кусвам сега ямболското розе закупено преди малко. Купих и пещерска гроздова. Някаква водка от балтийците беше малко по-евтина и не е лоша. Ама нали съм патриот, избрах българското. Но цените, сигурно и не много бавно, пълзят. Ама няма да живеем вечно пък.

Активен buratinob

  • Just Member
  • *****
  • Коментари: 25599
  • ЕС е вреден за вашето здраве!
    • Профил
Re: Край казана, или за културата на правене и пиене
« Отговор #639 -: Февруари 18, 2022, 17:57:00 »
Горната сельодка плаче за зелен лук ( ако го употребяваш ), другото е  :thup:
ЕС е вреден за вашето здраве!

AnonimusBG

  • Гост
Re: Край казана, или за културата на правене и пиене
« Отговор #640 -: Февруари 18, 2022, 18:06:16 »
Горната сельодка плаче за зелен лук ( ако го употребяваш ), другото е  :thup:

Това е класика, но реших да го карам малко средиземноморски така да се каже.

Активен buratinob

  • Just Member
  • *****
  • Коментари: 25599
  • ЕС е вреден за вашето здраве!
    • Профил
Re: Край казана, или за културата на правене и пиене
« Отговор #641 -: Февруари 23, 2022, 07:20:24 »
Quote (selected)
Биотехнолози са синтезирали нов щам на клостридиум бактерии, които могат да абсорбират въглероден диоксид и да го превръщат в чист ацетон и алкохол-изопропанол. Статията, в която е описана работата, е публикувана в научното списание Nature Biotechnology, предава БГНЕС.
...
Майкъл Джуит и колегите му тествали работата на тези бактерии с помощта на биореактор, който свързали с изпускателната тръба на американски стоманодобивен завод. Последвалите наблюдения показали, че бактериите в продължение на повече от три седмици активно абсорбират въглероден оксид и въглероден диоксид и ги превръщат в ацетон и алкохол.
https://www.manager.bg/nauka-i-zdrave/ucheni-sinteziraha-mikrobi-koito-prevrshchat-vglerodniya-dioksid-v-alkohol
E тия ако набарат нещо да прави и етилов алкохол са за супер Нобел. :)))
ЕС е вреден за вашето здраве!

Неактивен Giuseppe

  • Just Member
  • *****
  • Коментари: 11333
    • Профил
Re: Край казана, или за културата на правене и пиене
« Отговор #642 -: Февруари 23, 2022, 08:33:21 »
Стига бре!
Тва ми звучи като робот да композира музика или рисува картини!
 :no!:
ако сте съгласни с всеки експерт по дванайсет от дванайсет въпроса, отидете на психиатър.

Неактивен dabedabe

  • Just Member
  • *****
  • Коментари: 8138
    • Профил
Re: Край казана, или за културата на правене и пиене
« Отговор #643 -: Февруари 23, 2022, 09:35:13 »
Ама то има опити.

Неактивен Giuseppe

  • Just Member
  • *****
  • Коментари: 11333
    • Профил
Re: Край казана, или за културата на правене и пиене
« Отговор #644 -: Февруари 27, 2022, 08:58:34 »
Реших сам да си предложа, да се почерпя.
И сега - как да откажа на такъв хубав човек!
ако сте съгласни с всеки експерт по дванайсет от дванайсет въпроса, отидете на психиатър.

Активен buratinob

  • Just Member
  • *****
  • Коментари: 25599
  • ЕС е вреден за вашето здраве!
    • Профил
Re: Край казана, или за културата на правене и пиене
« Отговор #645 -: Февруари 27, 2022, 09:06:28 »
- Какво е хайдушка ракия?
– Направена от крадени сливи, с крадени дърва и в нерегистриран казан!!!
ЕС е вреден за вашето здраве!

AnonimusBG

  • Гост
Забравих да се похваля с днешното мезе.
Не очаквах че е вкусно и ароматно, но се оказа че е така.
500 г. ягоди от Ердоган.
800 рубли за кг. на дребно.
6 евра за кг..
Изкарах една мастика заради мезето.

Неактивен Maximus II

  • Just Member
  • *****
  • Коментари: 9200
  • Fuck the EU
    • Профил
 :thup: Наздраве!
Избрах! Но, народът не го интересува!

Неактивен Giuseppe

  • Just Member
  • *****
  • Коментари: 11333
    • Профил
Хммм, наздраве!
Абе нещо са се променили традициите.
Ено време класиката изискваше ягоди с полусухое игристое.
ако сте съгласни с всеки експерт по дванайсет от дванайсет въпроса, отидете на психиатър.

AnonimusBG

  • Гост
Хммм, наздраве!
Абе нещо са се променили традициите.
Ено време класиката изискваше ягоди с полусухое игристое.

Не ги обичам шампанските вина.
Пия ги само на Нова година.

AnonimusBG

  • Гост
За вас си е нещо обикновено но за мен си е празник със зелена салата.

Активен buratinob

  • Just Member
  • *****
  • Коментари: 25599
  • ЕС е вреден за вашето здраве!
    • Профил
От извора или чучура? :t0328:
ЕС е вреден за вашето здраве!

AnonimusBG

  • Гост
Някъде е цуцуркало и малко от това дойде при мен.

Активен buratinob

  • Just Member
  • *****
  • Коментари: 25599
  • ЕС е вреден за вашето здраве!
    • Профил
Quote (selected)
В казан си се пекла, по тръбичка текла, ракийчице - светая мъченичице, Алилууууя. Ти носиш упование и главозамаяние ракийчице - светая мъченичице, Алилууууя. И главозамаяние и кракопреплитание ракийчице - светая мъченичице, Алилууууя. И кракопреплитание и във зида удрание ракийчице - светая мъченичице, Алилууууя. И във зида удрание, в милицио вкарвание, ракийчице - светая мъченичице, Алилууууя. В милицио вкарвание, на мене отбивание, ракийчице - светая мъченичице, Алилууууя. (Хвани ме за хубавата малка нощна шапчица) На мене отбивание, от тебе отказвание, ракийчице - (няма да пия повече) светая мъченичице, Алилууууя. (Хвани ме за хубавата малка нощна шапчица) От тебе откзавание, към тебе привикване, ракийчице - светая мъченичице, Алилууууя. Със черно фередже. Оле!

https://www.vbox7.com/play:d08f35f2
или
https://www.youtube.com/watch?v=wsHPS_kZwSc

ЕС е вреден за вашето здраве!

AnonimusBG

  • Гост
Heavy drinkers healthier and happier in later years
https://www.thetimes.co.uk/article/heavy-drinkers-healthier-and-happier-in-later-years-tnsrz8zqw

Това не е това онова.
"Таймс" го пише.
Джиджи знае какво значи.

Неактивен dabedabe

  • Just Member
  • *****
  • Коментари: 8138
    • Профил
Казанът е на три пресечки. От бая време гласувам доверие на производителите. Ракии и вина имаме много добри. Избягвам т.н. спиртни напитки. Тях в аптеки ли ги правят, не знам.
......................
Бе да ви питам. Морските криви раци бива ли ги? Не съм пробвал. На пазара видях едри за 8 лева килото. Ама купих агнешки главички, та отложих. Ама те рядко се явяват. Изтървах май.
« Последна редакция: Юни 04, 2022, 00:25:44 от dabedabe »

Неактивен фелдкурат Ото Катц

  • Just Member
  • *****
  • Коментари: 1767
    • Профил
“Когато думите изгубят значението си, хората губят свободата си.” Конфуций

AnonimusBG

  • Гост

Неактивен Eisblock

  • Just Member
  • *****
  • Коментари: 2696
    • Профил
но за мен си е празник със зелена салата

Извинявай, но добрата скоросмъртница може да екстрахира съставки от пластмасата на бутилката! Поне така мисля, че не са полезни и гледам бързо да я пресипя в подходящи стъклени шишета! Е, и да я дегустираме когато се яви случай...

Поздрави!

AnonimusBG

  • Гост
Стъклото безспорно е най-добрата тара.
Аз съм събрал сума ти стъклени празни бутилки и си ги пазя за всеки случай.
На анонимката понякога и пречат, но като я попитам за какво са и празните буркани и стигаме до някакъв мирен договор.
В интерес на истината нейните буркани ми вършат повече работа защото тя ходи в гората за гъби, които се превръщат в превъзходно мезе за зимата.