А гражданската война която се води в БГ от 1918 година, къде я слагаш?
8337 убити
9155 изчезнали
22 958 ранени[1
Горното само от войната срещу Германия. Около 2000 убити в бомбардировките на "съюзниците" сега.
Колко са убити по ЗЗД ще кажеш ти. Колко са убитите в "новите земи" докато ги "администрирахме"?
Някой дава ли си сметка СЕГА, че ако беломорието беше в БГ, тиквата щеше да го обикаля с джипката и Халкидики щеше да е застроено както по Созопол?
Май по-добре да си остане в Гърция.
PS Преди 2 години бях в Созопол. Не бях стъпвал на българско море от повече от 30 години. Тягостно ми стана. Яко сме оградили морето.
Сега ти може да сложиш и битката при Анхиало, за да ги докараш 30 хиляди. в това число.
1/Няма "гражданска война" от 1918, въпреки шетащите анархо-комунстически банди.
2/ В гражданска война се опитват да вкарат България московските комунисти, накарани от Зиновиев, Радек и Сталин през 1923. Докато част от БКП в България дори подкрепя 9то-юнския преврат, едва през август 1923 Коларов, по настояване на Абрамович, принуждава БКП да вземе курс на въоръжено въстание. В това време съпротивата на земеделците е ликвидирана. При това въпреки рязани глави и покушения, сравнително без големи жертви.
3/ЗЗД е резултат от Септемврийското въстание, както курсът на борба с терор, възприет от БКП. Само да натъртя, че този "левичарски курс" след 1925 г. е осъден като "грешка" от БКП.
4/Едва през 1941 г. отначало земеделците около Г.М. Димитров (март), сетне БКП и "Пладне" вземат нов курс на въоръжена борба.
Да сметаш жертвите от "гражданска война" от 1918 във Втората световна е все едно да сложиш заедно жервтите от Гранжданската война в Русия заедно с тези от Великата Отчествена.
Изобщо сравнението с Финландия е куцо от всякъде. Не съм запознат подробно с Финладия , но бърз поглед в уикипедията дава:
https://en.wikipedia.org/wiki/Continuation_WarCasualties and losses
Finnish
63,200 dead or missing[13][14]
158,000 wounded[13]
2,370–3,500 captured[15]
225,000 total casualties
Not including civilian casualties
Това е само за войната в Карелия 41-44, с "неутралната Финландия".
Ако толкова искате да сравнявате, сравнявайте България и Югославия.