французите не се ли тревожат от факта, че техният неадекватен, най-меко казано, президент е потенциален подпалвач на Трета световна война?
Надценяваш ролята на Макрон, уви и на Франция дори. Макрон е назначенец на други хора над него и нищо не може ни да подпали, ни да угаси без разрешение.
Колкото до бардака (имаш предвид България, разбира се), пак си прав.
Не ! В този случай нямах предвид България, честно !
Но това ще стане, само ако Париж се сдобри с Путин, което пък значи да се еманципира от САЩ, на практика да се скара със САЩ, но това е невъзможно, той е марионетка на финансовия интернационал.
Той лъже французите!
Макрон не лъже французите, той просто вбесява французите
! Това се видя пред две седмици на евроизборите , ще се види и в неделя и на 7-ми юли. Сдобряване с Путин, в смисъл на детската градина - извинявай мило другарче, няма как да стане. Но нормализиране на отношенията с Москва е задължително, не само за Франция но и за целия ЕС. Една Европа с лидери Бардела, Хрупала ,Салвини, Орбан, Абаскал, Фицо, Вилдерс... ай да ви направя кефа, дори и Коцето в тая редица, може да нормализира отношенията с Путин, без непременно да му лазят в краката. Още повече че съм убеден в анализите, дето Путин няма никакви аспирации западно от Украйна, нито ресурс за осъществяването на такива. "Финансовият интернационал" нямаше нищо против от бизнес с Путин до преди няколко години , само френските инвестиции в Русия гонеха мисля 6-7 милиарда. Нищо не пречи национално ориентирани европейски управляния да спрат тази идиотска политика спрямо Русия и да започне нормализиране на икономическите връзки, за начало. По-късно може да се говори и за сигурност и т.н. Хвърлянето на Русия в лапите на жълтите човечета е ОГРОМНА ГРЕШКА на Запада. Дано Тръмп да се върне в Белия Дом , това е най-сигурното условие за промяна в Европа.