По интересно ми е какво става в "обжалването" на Нинова. Дали след издаването на белешка за актуално състояние обжалването става недопустиво, т.е. първоинстанционното решение влиза в сила или ще трябва екстрено да гледат и на фтора инстанция.
доколкото съм запознат, там е батак. вас е върнал надолу делото да го преразгледат и сега се чудят жалбодателят има ли юридическа правоспособност или не, или евентуално дали му се намира некъв правен съветник със съответното пълномощно.
кирчу добреф беше нещо изригнал как трябвало да го намерят на пленума, на което му беше отговорено, че е дал два адреса за контакт, и никой от тях не е позитано 20.
така че засега /и в неопределено бъдеще, зависи от скоростта на правната система/ председател на бсп /в оставка/ е нинова. и само нейният подпис е легитимен юридически.
Нали протокола за промяна в членския и ръководен състав на ДПС е с днешна дата. Какъв е проблема. При това е публично известно.
тука проблемът е, че председателите представляват дпс както заедно, така и поотделно. след днешното заседание шиши няма да присъства в листите на дпс, че и са му сложили времеви праг за обжалване - мисля, че ноо писа за това - обаче юридически той все още представлява партията - щото е както заедно, така и поотделно. само че за разлика от бсп тука има още един, дето може да се подписва юридически легитимно.
нямам представа дали не се опитват да прескочат точката с изключването на шиши и да наблегнат на подменения печат - шиши го няма, така че даже и да подаде първи листа, да я обявят за невалидна. сепак първият по време е първи по право, както пак четох някъде наскоро. така че според мен тука врътката е не толкоз, че той не може да подпише депутатска листа, а че не може да я подпечата с верния печат.
иначе стават мазни борби в буквалния смисъл - две групи депесари висят пред цик и се бият коя група първа да влезе и да регистрира листа. между другото, след регистрацята няма ли механизъм за корекция?