Нека да добавя:
От опита си във форума на "Сега" вадя заключението, че структурата на един подобен форум (който е свободен, а не в рамките на медия!) трябва да е относително проста.
Ако аз трябваше да измисля схема, щях да предложа следните 5 основни раздела:
- горещи новини (за всичко отвсякъде, както е във всички електронни медии)
- аналитика (по подобие на "Наблюдател" - може от форумци, може препечат)
- теми на форумците (за каквото им падне на форумците, но с добра търсачка за лесно намиране на отишла назад по реда си тема)
- общуване с модераторите (по различни въпроси от структурата на форума и за нарушения на добрия тон)
- седянка (чатове на различни теми, като овошки, зимнина, манджи, езикови бисери, и т.н.)
Смятам, че подобна схема се отличава с простота в общуването и е в унисон с навиците ни, придобити от дългогодишно участие във форума на "Сега".
Разбира се, може да има и съвършено различна структура по основни раздели на обществената дейност, като: политика, военно дело, горещи точки по света, наука и технологии, образование, култура, авиация и космонавтика, геополитика, важни страни, демография и миграции, системи за държавно управление, престъпност, религия, социологически изследвания и класации, прогнози...
Горе-долу такава (с още няколко допълнения) е структурата на моя архив. Но едно е архив, друго - платформа за общуване.
Предлагам на фон Госингер да отдели предложената от мен схема в отделна тема, да сложи брояч с плюс и минус и да я подложи на гласуване сред регистрираните форумци, като всеки би трябвало да има само един глас.
Ето така ще разберем дали има мнозинство по подобно предложение, или няма.
И нека да е ясно - това е само предложение, не смисъл на живота. Няма нито да се разсърдя, нито да изпадна в мирова скръб, ако форумците решат, че нещата трябва да си останат, както са, или пък нещо друго.
И най-важното: изключително съм благодарен на фон Госингер за това, че е инициирал и създал този форум. Ако той смята, че форумът трябва да остане в настоящия вид, ще се съобразя с мнението му и няма повече да повдигам въпроса.