Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Януари 31, 2025, 07:03:59

Автор Тема: "В кръчмето на Керпи" (сериал, съспенс и още нещо) - прогноза 2050  (Прочетена 484474 пъти)

Eisblock, Zmeja и 36 Гости преглежда(т) тази тема.

Активен Kerpeden

• Just Member
  • Коментари: 795
    • Профил
Никаква ирония не е това,уважаеми!

Напротив! Ирония си е отвсякъде. Защото и на нас едно време пенсионерите ни обясняваха какви били кебапчетата по тяхно време, а сега ние обясняваме същото на младите за кебапчетата от нашата младост. Затова се чудя кое лето господне е началната точка на идеалното кебапче.
Мене , ако питаш иронията е на друго място. В това ,че половината държава,демек пенсиите живеят със спомените си и не признават нито сегашното ,нито бъдещето време!Ставаме все по-безцелни , безполезни търсачи на кусурите в живота ни! Ся някой ша рече: Айде еей,пък три реда сълзи и сополи   и жалба за младост! Как пък - не!!!Ай сиктир! Няма ,пък!!!Ша миткам по кафенета ,ша зяпам подир мадамите,щи се заяждам с акраните ,ще се смеем и ще се хвалим един друг с простотиите си,ще попържаме царщината и ще се кахъря  за децата си , че им е трудно,ще се радвам на внучките си и един ден се надявам да премина с усмивка през бялата врата без да усетя защото съм видял туй,което съм искал и можал и все още имам привилегията да съм жив!
https://www.facebook.com/reel/899896882204227

Активен buratinob

• Just Member
  • Коментари: 26268
  • ЕС е вреден за вашето здраве!
    • Профил
История на кебапчето от един блогър.
https://izsofia.blogspot.com/2015/10/blog-post.html
Не го знам какъв е тоя блогър, може пък в софийско да е било така.
В стария Бургас ( не древния, щото е град на век и малко ) в читавите гостилници на центъра са се правели само агнешки кебапчета за първенците и приходящите търговци.
Свински и мешани само в дупките за барабите.
ЕС е вреден за вашето здраве!

Неактивен Giuseppe

• Just Member
  • Коментари: 11397
    • Профил
Quote (selected)
Свински и мешани само в дупките за барабите.
Често пъти менюто на нобилите друже, не е автентично. Агнешки съм опитвал, но кво да ти кажа - не та система, както викаше един недоклатен кандидат подофицер от "Бялото слънце на пустинята", след  като митничаря го изфърли през прозореца на "офиса" си. И в това дето съм го постнал не им знам рецептата, но гарантирам, че отговарят на името на кръчмето. За сведение на чужди на БНТ хора - намира се почти точно пред БНТ и турбогъзарията там "живее", а те са мекерета които все пак разбират от туй-онуй. Менюто е просто - "нервозни кюфтенца", кебапчета класик, "пражени" картофки и наливна бира. Чистота, бързо и коректно обслужване, цени - "дупка за барабите". Е, в менюто има и глезотии, но никой не ги бръсне. Е кво повече му искаш?
 :t0328:
п.с. коментирайки агнешките кебапчета, да не забравя - за определени глезотии е за предпочитане говеждо месо, не телешко - говеждо. А като сме почнали темата - не знам дали сте опитвали добре сготвени със зелен лук телешки опашки. Ама от по пораснали телета - един прешлен поне като мъжки мрук. Мммммм...деликатес известен само по "дупките за бараби". Няма си призная от къде го зная, но с изненада намерих преди години една малка месарница наблизо, продават месо от Родопите и там- телешки опашки. Купих, ама...слаба работа!
« Последна редакция: Януари 13, 2025, 20:13:01 от Giuseppe »
ако сте съгласни с всеки експерт по дванайсет от дванайсет въпроса, отидете на психиатър.

Активен buratinob

• Just Member
    • Профил
Не съм им фен на агнешките, може и да не съм случил на готвач.
Два пъти, не смятам да потретря.
Свинете колкото и да им се радваме ( освен в политиката ) са скорошна добавка в менюто на българина.
Гледали са се овце, телета, по чукарите кози.
Няма как да са в традиционните рецепти.
Прасетата са били диви и полудиви, само за деивечови гозби.
Еле пък с нашето 500 годишно "присъствие", няма начин.
В двора пуйки, патки, кокошки - те са на същия хранителен режим като прасето - остатъците от домакинството.
Нямало е ресурси за свине.
 :t0328:

Неактивен Giuseppe

• Just Member
    • Профил
Quote (selected)
Айде еей,пък три реда сълзи и сополи   и жалба за младост!
А! Сега прочетох наборе! Отнюдь! Всяко нещо с времето си! Да, сега няма ено друго от по рано, лостовата система скърца, шкембето върви две минути по напред и изпреварва други неща, апчетата вече се вземат по разписание и т.н., НО!
Наборе - живот без началник, както пее Вълдобрев е като небе без облак, ходиш къде си искаш, говориш кво си искаш, ставаш-лягаш кога си искаш, нямаш за какво да се бориш, за какво да пестиш, не зависиш от никой освен от енергото, вече недочуваш кви ти ги дроби по добрата половинка, внучетата ти ги водят на крака да им се радваш, нищо не ти трябва, а и за това което ти трябва - все си спастрил бели пари за черни дни, ...да не прадължавам. Не знам на какво му викат "свобода", ако не на това!
 :ok:
ако сте съгласни с всеки експерт по дванайсет от дванайсет въпроса, отидете на психиатър.

Активен Дърт Вейдър

• Just Member
  • Коментари: 513
    • Профил
добре сготвени със зелен лук телешки опашки
Поне веднъж в месеца ;) ... имам 2 любими рецепти (Ямайка и Виетнам)
активен участник в Брауновото движение

Активен Дърт Вейдър

• Just Member
    • Профил
Наборе - живот без началник, както пее Вълдобрев е като небе без облак, ходиш къде си искаш, говориш кво си искаш, ставаш-лягаш кога си искаш, нямаш за какво да се бориш, за какво да пестиш, не зависиш от никой освен от енергото, вече недочуваш кви ти ги дроби по добрата половинка, внучетата ти ги водят на крака да им се радваш, нищо не ти трябва

Карлин беше гений!
https://www.youtube.com/watch?v=VnolM9N-o6o

Неактивен Giuseppe

• Just Member
    • Профил
А! Тоя е веуик бре Вейдър! Не съм го гледал!

Активен Nor1

• Just Member
  • Коментари: 8231
    • Профил
Цитат на: Дърт Вейдър
Цитат на: Giuseppe
телешки опашки със зелен лук
Поне веднъж в месеца ;) ... имам 2 любими рецепти (Ямайка и Виетнам)

Да не са от лаещи телета ?  O:-)
Джиджи: Ти ги оставѝ военните бази, Butch, защото аз предпочитам да говорим тук за булките на брат ми.

Неактивен Banana Joe Maldonado

• Just Member
  • Коментари: 3305
    • Профил
Акшамлар, живо-здраво, па съм я  :t0328:

Убеден съм, че кебапчетата по царско време са превъзхождали социалистическите, в същата пропорция като тези от османско време - царските.
Ама преди да стигна до палеозойските трилобити, да благодаря на Кайли за рецептата. Записах си я на важно място с флумастер и отдолу написах "кайли" , да се знае.
Ето че най-после разбрах за какво може да послужи свинската плешка, което иначе си беше чиста мистерия за мен.
Като ме нападне вдъхновението, ще споделя резултата.

Знам, че тук не влазят деца, ама все пак да уточня - ел. скара не се чисти с телена четка, резултатът е плачевен и тъждествен на нова скара.
Сега да попитам за сечението на скарата за дърва/д. въглища. Сиреч - кръгло (гладко или арматура) или квадратно? Плътно или тръбички със сол/пясък/нещо си вътре?

Аз си ползвам аджамийски електриката за кебапчета или пътен знак "Престоя забранен" за други скараджийски/дюнерджийски изделия, ама не отказвам акъл.
*********   ✹    *********

Активен Дърт Вейдър

• Just Member
    • Профил
Не съм го гледал!
Изкренно ти завиждам за часовете хилене докато го гледаш :)

Активен buratinob

• Just Member
    • Профил
Quote (selected)
Ето че най-после разбрах за какво може да послужи свинската плешка, което иначе си беше чиста мистерия за мен.
Кайма за скара от плешка и гърди.
За тиган бут и малко гърди че става мазно като се пържи.
Сланина не съм добавял, освен за диво прасе, може да пробвам някой ден и с промишлена свиня.

• Just Member
    • Профил
Без сланина явно не може.
Само веднъж пробвах сам да си правя каймата, зех свинско некакво и телешко некакво, сланина не зех, че беше лято и не намерих.
И стана някаква тотална тъпотия. Оттогава не съм посмявал да се мешам у божиите работи.

Виж, от агнешките кебапчета имам приятен спомен. Бех у Букурещ една зима и съвсем премръзнал набарах нещо като коледен пазар.
Та, имуах две от техните кебапчета на по две хапки, врели-врели. От вкуса много не запомних, ама се стоплих одма.
« Последна редакция: Януари 13, 2025, 21:13:31 от Banana Joe Maldonado »

Активен Kerpeden

• Just Member
    • Профил
Много кебапчета съм прекарал.Работил съм в Балкантурист и на барака -кебапчийница  пред Международния пионерски лагер в  с.Кранево и ще ви кажа от първа ръка:
1. Кебапче не се наемам да правя!Трудна работа!
2. Обаче на кебапчета според Свещения рецептурник на "Здрава храна " и "Наркооп" от майстор правени и на голяма скара с дървени  въглища печене насита нямам,както и на кюфтета.
2.Отзел съм си на таквиз вкусотии за два живота. Всичко останало в тази област според мене са кебапчийски фантазии и мераци ,сигурно са вкусни , но не са моите . От години много рядко купувам и то само  се дразня ,но човещинка...много съм сладокус и мераклия. :)))

• Just Member
    • Профил

Кат споменах букурещките кебапчета, да изпровокирам и родната завист:

Активен Kerpeden

• Just Member
    • Профил
Туй кебапчийница ли е ефендим!?Че и у Влашко!?!Много алафранга ,беим!Не е за мене!На "Хепи " ми докарва!Не,без мене...че те бобена салата нямат като гледам!!! :))) ;) :t2619:

• Just Member
    • Профил
Алафранга, то целата им работа е такава.
Туй им е традиционния капан за туристи, Каруцата с бира (или нещо такова). Много е убав на аванта, има и добро кисело зеле.
За салатата, подигни капака на лепчето и му излей скришом или изпий чорбата.

ПП Зеле с джолан, ама не им работи бутона на сайта за онагледяване. Много бутони не им работят, всъщност. Алафранга  :beer_old:
ППП Виж, бутона за резервации им работи. Съвсем алафранга.
« Последна редакция: Януари 13, 2025, 23:33:05 от Banana Joe Maldonado »

Активен Kerpeden

• Just Member
    • Профил
https://www.facebook.com/reel/1124065812690611
 Какъвто и да е Волгин, колкото и да не е харесван от някои ,според мен за пръв път имаме  в ЕП човек ,който не върви по течението и не вдига глас само да каже "Да!" или да се подмаже на някой от ръководството!!!

Активен пешo

• Just Member
  • Коментари: 2984
    • Профил
 Какъвто и да е Волгин, колкото и да не е харесван от някои ,според мен за пръв път имаме  в ЕП човек ,който не върви по течението и не вдига глас само да каже "Да!" или да се подмаже на някой от ръководството!!!
Това носи ли ползи на България, според теб?
На Волгин това му е номерът - да бъде "наопъки". Помня как преди години, когато водеше нощно предаване по "Хоризонт", се изявяваше като защитник на педалите.
Against stupidity the very gods themselves contend in vain.

Неактивен дедо Барми

• Just Member
  • Коментари: 1792
    • Профил
Волгин е типичен пример за трол - политически.
P.S. Ако всички застанем за дядя Вовя, той ще е първия му противник.
Апропо - Той е като един мъничек Бочко - успешно материализира псевдосъпротивата си и "политическата" си гъвкавост...
[Партия торжественно провозглашает: нынешнее поколение советских людей будет жить при коммунизме! Без Сталина в Мавзолее] Открытие XXII съезда КПСС // «Правда», 19 октября 1961

Неактивен Captain Buddy

• Just Member
  • Коментари: 1778
    • Профил
Апропо - Той е като един мъничек Бочко - успешно материализира псевдосъпротивата си и "политическата" си гъвкавост...

---
Най-типичен трол е дедо Барни, най-тъп трол при това! Доказателства изсмуква от мърсотията по демократичните си нокти.

Горното написах от благоприличие, за да не го пратя да входи там, от където е излязал.
Същото касателно пешо!

Активен Kerpeden

• Just Member
    • Профил
Това носи ли ползи на България, според теб?
На Волгин това му е номерът - да бъде "наопъки". Помня как преди години, когато водеше нощно предаване по "Хоризонт", се изявяваше като защитник на педалите.
Що , да не би другите глупаци ,дето киснат по два- три мандата в ЕП са принесли някаква полза?!Ще кажеш ,ами Шенген!!! Влизането в Шенген е като да си купиш фабрика на 8-ми септември или да станеш член на БКП на 10-ти Ноември.

Активен Kerpeden

• Just Member
    • Профил
Ей това ни е лошото на нас българите сами не знаем как да постъпим,но винаги знаем какво ще направи другият,ако се обърне нещо работата...направо сме гениални и затуй не ни броят за хора...

Активен Zmeja

• Just Member
  • Коментари: 2848
    • Профил
Ще кажеш ,ами Шенген!!!
Звучи ми като шарден, но шарденът поне е вкусен, когато е приготвен от майстор и консумиран в приятна компания, а в ЕС Шенген - нито е приготвен от майстор, нито е вкусен, нито компанията е чак толкова  приятна. :t0112:

Активен kаily

• Just Member
  • Коментари: 10800
    • Профил
Ето как един дедо усвоява модерни думички. Не че знае смисъла им, ама да покаже, че е в крак с времето.

Ако в ЕП имаше повече като Волгин, ЕС можеше да бъде друга.
Ако изборите не променят нищо, що в Грузия правят майдани?

Активен Kerpeden

• Just Member
    • Профил
Ще кажеш ,ами Шенген!!!
Звучи ми като шарден, но шарденът поне е вкусен, когато е приготвен от майстор и консумиран в приятна компания, а в ЕС Шенген - нито е приготвен от майстор, нито е вкусен, нито компанията е чак толкова  приятна. :t0112:
Да,уважаеми,на звучене горе-доле го докарва ...и толкоз.Не им ща Шенгеня , искам си шарденя!!!

Активен фелдкурат Ото Катц

• Just Member
  • Коментари: 1816
    • Профил
Ще кажеш ,ами Шенген!!!
Да,уважаеми,на звучене горе-доле го докарва ...и толкоз.Не им ща Шенгеня , искам си шарденя!!!
....игнорант, носталик- обскурант, гурме-националист, Волен Сидеров, даге...
“Когато думите изгубят значението си, хората губят свободата си.” Конфуций

Активен Kerpeden

• Just Member
    • Профил
Ще кажеш ,ами Шенген!!!
А-а,Ваша Светост нидейти тъй,мче те ако не са лудите  да казват истината на заблудени ще загинем!!! "Лудите ,лудите да са живи!!!" Прочее богословът Сидеров е от Ямбол , ако правилно ме разбирате... Като стана дума за лудите,к`во стана безумните, получиха ли си мандатя... бях зает с потенциалн електорална  единица , та пропуснах гюрултията... ;)

Активен фелдкурат Ото Катц

• Just Member
  • Коментари: 1816
    • Профил
Ще кажеш ,ами Шенген!!!
А-а,Ваша Светост нидейти тъй,мче те ако не са лудите  да казват истината на заблудени ще загинем!!! "Лудите ,лудите да са живи!!!" Прочее богословът Сидеров е от Ямбол , ако правилно ме разбирате... Като стана дума за лудите,к`во стана безумните, получиха ли си мандатя... бях зает с потенциалн електорална  единица , та пропуснах гюрултията... ;)
...погледни си моралния облик - от кога им викаш "електорални единици", даге? ... и не се заигравай с твоя земляк ВолСид, нали правилно те чета (а?)... не е ли време да те викаг пак запас, гледам дронове летят, пък с вашите 82 мм кюнци,  може и да ги узелите, поврага!
“Когато думите изгубят значението си, хората губят свободата си.” Конфуций

Активен buratinob

• Just Member
    • Профил
Ченген!

Quote (selected)
Сухопътният Шенген ни свари неподготвени
Неочаквано бързото отваряне на границите с Румъния и Гърция изненада държава, община и частни интереси
https://www.segabg.com/category-observer/suhoputniyat-shengen-ni-svari-nepodgotveni
То у нас всичко ни сварва неподготвени.
Зимата снега, лятото жегите... ако някой лош, ама много лош ден докато копат за нещо бликне нефт и потече кротко в корито на софийските канали, това ще е "много лош ден за демокрацията" и голям проблем.

Активен Kerpeden

• Just Member
    • Профил
...погледни си моралния облик - от кога им викаш "електорални единици", даге? ... и не се заигравай с твоя земляк ВолСид, нали правилно те чета (а?)... не е ли време да те викаг пак запас, гледам дронове летят, пък с вашите 82 мм кюнци,  може и да ги узелите, поврага!
Правилно сте ме схванали , г-н Фелдкурат!А, "електорална единица" съм го въвел само за статистиката!!!Отчетност трябва да има ,всеки глас е ценен! Що се отнася до дроновете,засега ги сваляме с двуцевки и съчми за гъски.
« Последна редакция: Януари 15, 2025, 18:47:24 от Kerpeden »

Активен buratinob

• Just Member
    • Профил
Quote (selected)
Срокове за ловуване
Полудива патица (Anas platurhynchos L.) от 1 октомври до 31 януари
https://www.slrb.bg/lov/srokove-za-lovuvane/
 Явно върви само с червено вино, като свърши никакво пуцане по патки, гъски, дронове.
П.П. Виното де.

Активен Kerpeden

• Just Member
    • Профил
Quote (selected)
Срокове за ловуване
Полудива патица (Anas platurhynchos L.) от 1 октомври до 31 януари
https://www.slrb.bg/lov/srokove-za-lovuvane/
 Явно върви само с червено вино, като свърши никакво пуцане по патки, гъски, дронове.
П.П. Виното де.
Ето видяхте ли ...дроновете се ловуват целогодишно. Не стават за ядене , а само за спортни цели!

Активен buratinob

• Just Member
    • Профил
Отдавна ме мъчи една мислЪ!
Начи, ЕсЕс е съюз на пълноправни "членове".
От друга страна в ЕсЕс се борят за равенство между "членове" и "членки" ( да не кажа пички, че ще загубим детската аудитория ).
Май откак приеха нас източноевропеците за редови еврогейци вече има паритет между западните "членове" и източните "членки".

Активен Kerpeden

• Just Member
    • Профил
Приятели жарки , така като си седим в кръчмата и си обсъждаме важните неща от живота, някой   случайно да знае как се нарича мъжкият на божата кравичка  или на калинката ,още и на катерицата. Същият проблем за мухата вече е обсъждан. :smokin: :nuts:

Неактивен Maximus II

• Just Member
  • Коментари: 9373
  • Fuck the EU
    • Профил
Като женската на суека!  ;)
Колкото по-голямо е богатството, толкова по-кърваво е престъплението, което го се създало.

Неактивен onzi

• Just Member
  • Коментари: 7950
    • Профил
кравата си има бик, съответно кравичката - биче. а за мъжката катерица малката ползва думата катеричок - по-специално за този от ледените епохи.

иначе думи/главоблъсканици такива много - мъжката сойка например.

Активен Zmeja

• Just Member
  • Коментари: 2848
    • Профил
някой   случайно да знае как се нарича мъжкият на божата кравичка  или на калинката
Логично е мъжката божа кравичка да се казва "божо биче", а мъжката калинка просто "Калин" (фамилия неизвестна). :t0112:

Активен Eisblock

• Just Member
  • Коментари: 2720
    • Профил
мъжката сойка например

- Сойчок.

Активен kаily

• Just Member
  • Коментари: 10800
    • Профил
Ако изборите не променят нищо, що в Грузия правят майдани?

Активен Kerpeden

• Just Member
    • Профил
някой   случайно да знае как се нарича мъжкият на божата кравичка  или на калинката
Логично е мъжката божа кравичка да се казва "божо биче", а мъжката калинка просто "Калин" (фамилия неизвестна). :t0112:
Не съм се замислял като си задавах въпроса точно логиката какво казва ,може и да си прав. Въпросът е дали по тази логика можем да ги наречем мъжка калинка ,мъжка божа кравичка ,мъжка сойка,женски суек, мъжка гарга и прочее...вероятно може щом даже аз съм се сетил,но щеше да ми е много по-приятно, ако из богатия народен говор имаше хитри местни имена за тези живинки... не знам въпросът остава открит...засега. ;)

Неактивен Delius

• Full Member
  • Коментари: 209
    • Профил
Според логиката на класика, както мъжкият на госпожа Кунертова е Кунерт, така и мъжкият на божата кравичка следва да е Божикравов (Страхил).  :nuts:
Палосич! Палосич!

Активен Kerpeden

• Just Member
    • Профил
Според логиката на класика, както мъжкият на госпожа Кунертова е Кунерт, така и мъжкият на божата кравичка следва да е Божикравов (Страхил).  :nuts:
Мнооого добра хипотеза!!!

• Just Member
    • Профил
Акшамлар. Живо-здраво. Алах берекет олсун...

Бря, нема никой.
И това ми било събота вечер. Ората за трети път се напиват вече...
Я да си сипя едно съгревателно коняче... ( Сипва си. Тършува из хладилника. Затваря. го.)
То па това с никакво мезе не върви.

Дека сте бе, ора? (ръчка из огъня с арматурно железо)

Абе, помните ли ги монтанските Кристали? С Бони?
Много са убави (пуска касетка по Харман-Крадом-а, включва аутореверса, бърничка по еквалайзерите)... :c0301:

• Just Member
    • Профил
Сутринта засекох Стиха, не знам дали го знаете.
Тамън се канеше да ми прочете новата си елегия и някакъв случаен негов почитател се намеси, та се измъкнах в суматохата.
Иначе интересно пише. За мравките, дето обрали Фантастико най-ми ареса.

Та се сетих за Диоген, дето всички ругаели един грамаден китарист, пък само той го хвалел и като го питали защо, рекъл:
"Защото, въпреки силата си, е предпочел да стане китарист, вместо разбойник".

––––––––––––––––

Бах, тая Годзила как скочи у морето...лууудница

Айде, остаям ви на сояците и Лили Иванова, па изчезвам у реалнио свет  :t0328:
« Последна редакция: Януари 18, 2025, 21:22:40 от Banana Joe Maldonado »

• Just Member
    • Профил
Баси студа на кутийки навън. Само за бели мечки и мадагаскарски пингвини.
Я как бързо се върнах.

Та докъде бех стигнал...Подозирам, че и кючека на Лили Иванова не го знаете, та освен да забучим и аз една бела роза, друго не остава.
Те, за най-здравите български чутури:

По-високо от небето, не няма, не няма.
По-дълбоко от морето, не няма, не няма.
По-горещо от шкембето, не няма, не няма.
То ще залее целия свят със две филийки хляб.

• Just Member
    • Профил
Връщам си касетката на анаватанската музика, мани ги тия шкембета и шерденчета:

По-полека, Марго, със кючека, амала,
дискотека, двама с теб сме сами
амари дискотека си бут бари
оборотна, шукаритетна
по цело свето пирела, ромале,
акая дискотека бут бари
и бижу пимела лаке оборотно
изолация,
топло

:beer_old:

Неактивен Delius

• Full Member
  • Коментари: 209
    • Профил
« Последна редакция: Януари 19, 2025, 00:02:54 от Delius »
Палосич! Палосич!

• Just Member
    • Профил
Слабовато това доко аржентино, ма земи и ти, Рекси 
https://www.youtube.com/watch?v=T-htvxhk9r8

Активен Kerpeden

• Just Member
    • Профил

Само с една чашка от тази ракия  забравяте за "Доко ,Доко" . В душата ви избухва "Ода на радостта" , а сърцето запява :"Изправи се гора от стомана" и "Велик е нашият  войник". Събудете Ренесанса в себе си ! Стига с тея чалгии ,братя! Тях ще си ги пеем и ще тресем шкембета кога зарязваме лозята на Трифон ,че да не ни  гълчат хората!!!

• Just Member
    • Профил
Отличен цвят. Че и цената разумна.
Определено бих желал да запея Гора от стомана и Велик е нашия войник.  :t0328:

Активен Kerpeden

• Just Member
    • Профил
Отличен цвят. Че и цената разумна.
Определено бих желал да запея Гора от стомана и Велик е нашия войник.  :t0328:
Аз имам в едно шише и днес ще си сипя заради Тръмп.Не защото умирам за него и съм му фен, а защото все пак е президент на една велика демокрация и дано  даде Господ  това ,което каза в речта си да е добре за САЩ и техните приятели. Хората по света да не палят къщите на комшиите си защото не ги харесват и да не стрелят по децата им защото били шумни!!!
Вече съм стар за да съм оптимист какъвто бях на младини , но съм още твърде млад ,че да оглупея до там ,и да стана песимист!!!

Активен Nor1

• Just Member
    • Профил
Цитат на: Kerpeden
една велика демокрация

L.S.: I'm looking for a great warrior democracy.
Y.: Ohhh. Great warrior democracy. Wars democracy not make one country great.
Джиджи: Ти ги оставѝ военните бази, Butch, защото аз предпочитам да говорим тук за булките на брат ми.

Активен Kerpeden

• Just Member
    • Профил
Цитат на: Kerpeden
една велика демокрация

L.S.: I'm looking for a great warrior democracy.
Y.: Ohhh. Great warrior democracy. Wars democracy not make one country great.

Че коя демокрация не е войнстваща!?! Та тя постоянно изисква  от практикуващите я да воюват със света и да доказват ,че демокрацията е най хубавото нещо ,което може да се случи на човечеството. Един вид  демократичен прозелитизъм... като при исляма , католицизма и прочия. И  понеже САЩ са най -старателни в разпространението на демократичните ценности по света,които кой знае защо в последно време наричат евроатлантически  може да бъде наречена "велика воюваща " демокрация.Лошо няма.`И можем да си позволим  да не я харесваме...демокрацията , де, защото хубавото и не е чак толкова много  ,но това е друг разговор. Днес демократите  по света или се радват или не се радват,но пък са все още живи.И да не забравяме : и политеисти и монотеисти в едно са сигурни боговете не са демократи, напротив!!!"И на нямаш друг Бог освен Мене!" инак- калъч или каквато смърт си избереш защото  Той е добър и человеколюбец!Ей , туй и кортенската  не стои мирно като у шишето...глей ко стаа...спирам...ай ,лека!!!

Активен Nor1

• Just Member
    • Профил
Сети ли се откъде е цитатът, който промених ?

Активен Kerpeden

• Just Member
    • Профил
Не.

Активен Kerpeden

• Just Member
    • Профил
Не.  После проверих разбрах от къде е. Да ти кажа  това не ми е любимият филм. Аз съм друго поколение.

Активен Kerpeden

• Just Member
    • Профил
Тю-ю-ю!!! То правителство , то Тръмп , та незнамквоси!!!Стига ,бе!!! Отворих да влезе малко въздух ,направих си второ кафе ,запалих една лула и седнах  сабаале на рахат за ен-ти път да си послушам доброто ми дете от Виена.Записът е правен през ваканцията в зала "България". Майната му на света , аз за  тях живея...
https://www.youtube.com/watch?v=eAZ1SoQjLoo

Активен buratinob

• Just Member
    • Профил
Ми кат си цокаш сам кортенския елексир, а на нас щедро лееш шльокавица какво очакваш?
Иначе свирнята на цигулка/виола ме кефи.
Така и не разбрах каква е разликата между цигулка и виола.
За конрабаса знам че требе да му туриш крак контра да не се лизга. :t0328:

• Just Member
    • Профил
Цигулката е малкото на виолата  :t0328:

Жива и здрава цигуларката и все така да радва публика и роднини.
Аз с този инстумент имам крайно мимолетен опит. Похитих една, опитах се да подкарам нашенско или циганско, обърнах го по магребски табиет надолу с главата, че иначе неудобно,  и нещо взе да излиза, ма не успявах да заглуша крясъците на собственичката "Ще ми я разстроиш." После ми я грабнаха, въпреки че се бранех с лъка. Ето я Зина, да видите как се държи цигулката за ужас на наште цигулари:
https://youtu.be/suFvwqvjqJA?t=183