0 Потребители и 14 Гости преглежда(т) тази тема.
И ето че се сприятелих с един руснак, страшен болшевик. Сядахме, значи, всяка вечер в една кръчма на пристанището, обръщахме доста шишенца водка, идвахме на кеф. И щом идвахме на кеф, сърцето ни се разтваряше; той искаше да ми разкаже от игла до конец всичко, каквото беше видял и патил през руската революция, а пък аз — да му разкрия цялото си житие и битие. С ръце, криво-ляво, разбирахме се — той ще почне да говори пръв и когато вече не ще мога да го разбирам, ще му извиквам: „Стоп!“ и тогава ще става и ще танцува; ще изтанцува това, което иска да ми каже. Същото щях да правя и аз. Каквото не можехме да си го кажем с уста, щяхме да си го кажем с крака, с ръце, с корем или с диви викове: „Ха-ха! Уха-ху! Хайде! Хопа!“ Първи почна руснакът — как грабнали пушките, как избухнала войната, как стигнали до Новоросийск… Когато не можех да разбера какво ми казваше, вдигах ръка, извиквах: „Стоп!“ — и руснакът веднага скачаше на крака и — карай! — почваше да танцува. Играеше като пощръклял; а аз гледах ръцете, краката, гърдите, очите му и всичко разбирах: как влезли в Новоросийск, как избили господарите. После пък почвах аз. Скачах на крака, отмествах настрани столовете и масите, почвах да играя… Ех бре, докъде изпаднаха хората, пфу, да се не видят макар! Оставиха телата си да онемеят и само с устата си говорят. Ама какво да каже устата, какво може да каже устата? Да можеше отнякъде да видиш как руснакът ме поглъщаше с очи от глава до пети и как разбираше всичко! Разказвах му, играейки, патилата си, странствуванията си, колко пъти съм се женил, какви занаяти съм работил: каменар, миньор, пътуващ търговец, грънчар, комитаджия, свирач на бузук, семкаджия, ковач, контрабандист; как ме бутнаха в затвора, как избягах, как се добрах до Русия… Всичко, всичко разбираше. Говореха краката ми, ръцете ми, говореха косите ми, дрехите ми. И една чекия, която висеше на пояса ми, и тя също говореше… И когато накрая свършвах, онзи ме прегръщаше, целуваше ме, наливахме отново чашите с водка, плачехме и се смеехме прегърнати… А на разсъмване ни разделяха и залитайки, отивахме да спим.
Днес ша колабирам от пОтреси!!! Направо съм умрел! Т`ва на снимката е учителка в една от т.н. елитни гимназии. По немски език!!!
Цитат на: Delius в Януари 21, 2020, 12:10:19Шарж, сътворен от одиозна, позната на повечето от нас форумка, да бъде светла паметта ѝ. Тц, не е от нея. Тя никога не е писала като анонимна, дори по времето, когато тази опция съществуваше във все още неразделения по онова време (2003) форум.
Шарж, сътворен от одиозна, позната на повечето от нас форумка, да бъде светла паметта ѝ. Тц, не е от нея. Тя никога не е писала като анонимна, дори по времето, когато тази опция съществуваше във все още неразделения по онова време (2003) форум.
... ех, дедо, дедо, 'ма хак да ти е, почти си пожела Д-р (инж) Звездников (дано да не бъркам, даге) дето ти цапаше кръчмата, ти, за валията, до зори бършеше тезгяха, вечна му на Митьо, ' дет та поощряване, че и мен будеше преди петлите, нихната...
Цитат на: Kerpeden в Януари 23, 2020, 15:50:17Днес ша колабирам от пОтреси!!! Направо съм умрел! Т`ва на снимката е учителка в една от т.н. елитни гимназии. По немски език!!! :shocked-1341: :scared-1350: :faint-2220:Дръш са, Деди, ний сме с теП!! :b0303:
А аз нали съм по картинното и музикалното оформление ... Enjoy!Зорба Гъркът - Сиртаки Танцhttps://www.vbox7.com/play:1d86d63aИ още … Сиртаки - Zorba The Greekhttps://www.vbox7.com/play:2470fd33 И още … … ТАНЦА/ЗОРБА /СУПЕР СИРТАКИ!!!!https://www.youtube.com/watch?v=sjztHlj2lnM :yes-1289:
Сетих се за валкириите и то нещо конкретно...Дванадесет валкирии – се разказва в исландската "Сага за Нял" – са тъкали плат от човешки черва и са пеели зловеща песен. На немски!
Ъхъ, валкириите в скандинавската митология ...
https://www.youtube.com/watch?v=oWYHO1tLcqY
Но къде-къде е по-прекрасно да наречеш кощрамба като горната СКОЧУБРА ... :D... да оприличиш себе си едва ли не на БОРСУК ... :D... или да въведеш тук нова за мен думичка АРАБАДЖИЙСТВО, за разлика от абаджийство ... Дедо Керпи, :t2017: :raise_the_roof-1045: :t2017:
Прочее като казах суров народ, средната ми внучка прочете с голямо удоволствие нередактираните приказки на Братя Грим. Не били страшни, а досега не харесва "Дядовата ръкавичка" за лошото отношение на Дядото към животните!!!
Джиджи, арабаджийството (арабаджилъкът) е стар занаят. Транспорт на стоки и товари на големи разстояния. Иде от араба-кола, каруца. Досущ като файтонджийството (файтонджилъка).
" - Добро утро, компанията ! Ко прайти?? - ... - Оппа-а-а , видях ко прайти!!!..."
Хубава седмица на всички желая. Аз с този тенис почти не стигам до компа. Краста!!!Сега се кося с Надал и Кириос , и понеже ги харесвам и двамата, току спирам, и пускам компа щото се ядосвам поочередно , ту за единия ,ту за другия..
Цитат на: Kerpeden в Януари 27, 2020, 11:53:45Хубава седмица на всички желая. Аз с този тенис почти не стигам до компа. Краста!!!Сега се кося с Надал и Кириос , и понеже ги харесвам и двамата, току спирам, и пускам компа щото се ядосвам поочередно , ту за единия ,ту за другия.. Аз пък си помислих, че по цел ден играЙш тенис ... :D :t2412: :D
Та всички тези обявители на модерни Пенкелери трябва да се хваната и бият на голо с тънки върбови пръчици, дорде бифтеците им станал алангре!
Продадоха ми я без транслейт да ги ....
Quote (selected)Продадоха ми я без транслейт да ги .... Кофти! Сега не можеш да си приказваш с нея...!!!
Честит празник.Свети Трифон е уважаван у нас.Наздраве на всички!
Вчера беше денят на водката, но става.Днеска съм на гроздова.Времената грипави даже на виното не може да се довериш.Друго си е стерилизираното/дестилираното.
Цитат на: buratinob в Февруари 01, 2020, 19:57:00Вчера беше денят на водката, но става.Днеска съм на гроздова.Времената грипави даже на виното не може да се довериш.Друго си е стерилизираното/дестилираното. Съгласен съм, но при мен с дестилираното има проблеми.Достъпното е коняк или уиски.Ракийката преди време я купувах в барчето на посолството на нормална цена, но от година и нещо някой в София реши че не може да се продава и врътнаха кранчето.Сега чат пат купувам сръбска ракия от тяхното барче или ресторант, но е на цена на уискито и няма смисъл.Затова го карам на квалитетна водка и домашно вино(грузинско, молдовско и от Краснодар).
аз като се усетя, че настивам, точно с червено вино се лекувам. и вълча салата: земаш някакви месца, примерно 2-3 шишчета, и здраво ги овалваш в червен пипер, едромлян, от този дето го дават към шкембе чорбата. и пийваш, мезиш, може да се разплачеш, носът се отпушва - все лечебни ефекти.
Цитат на: onzi в Февруари 01, 2020, 20:03:50аз като се усетя, че настивам, точно с червено вино се лекувам. и вълча салата: земаш някакви месца, примерно 2-3 шишчета, и здраво ги овалваш в червен пипер, едромлян, от този дето го дават към шкембе чорбата. и пийваш, мезиш, може да се разплачеш, носът се отпушва - все лечебни ефекти.Оформя ми се начи една идея за борба с коронавируса... :way_to_go-1308:А тоя номер с лютия пипер върви много със сланинка и огнена вода.
За грузинското вино направо ти завиждам! Веднъж съм пила – в мАсква!, и никога няма да го забравя! :yes-1289:Въпреки че май беше бутилирано ...
Впръскване на капки от портокалова кора в носа върши същата работа като лука, но не е толкова смрадливо, разбира се.
Иначе капки изцеден лук в носа е единственото мигновено лечение за хреми и т.н.
не, по-лесно е даже, стискаш я и изскачат миниатюрни капки като от пулверизатор, много лютиви като попаднат в носа
Очаквах да споделите как се мажете с мас по гърдите за загряване
Цитат на: SgtTroyОчаквах да споделите как се мажете с мас по гърдите за загряване Маста си я мажем на филия и отиваме да поиграем мачле
Впръскване на капки от портокалова кора в носа върши същата работа като лука