Ха, добрутро!!! Гледам забавлявате се , сръбвате , лекувате си хремите... ми, добре!
Аз ,пък вчера варих ракия. На връх Петльовден от сабаале  със зет ми  турихме казана и започнахме да се комкаме за здравето на  мъжките ни рожби. Добре ни се получи. Не , не се нафиркахме...кой ще ни остава , просто ни беше готино.Много зеле изядохме и приготвено, и на салата, и си довършихме сланината ...трябва да пообиколя пазара... имало на Кауфланд , но не знам  дали не е варена. Остана ми  малко чеснова сланина от Беррьозка, ама то колко е... 
Некои споменават карагьоз ,оцветен в намк`воси...нидейти! Карагьозът по мойта готварска  книга се яде по два начина: на скара и  пресносол. Има една рецепта ,но трябва рибата да е саръкулак и прясна,може и карагьоз от Дунава( т.н. дунавска скумрия) , но  морското си е морско. Осоляват се два едри (300-400гр)карагьоза  за около два часа. Изплакват се ,филетират се ,белят се, и им се вадят костите( тънките се вадят най добре с пинцета  за скубане на вежди), нарязват се две(поне) връзки зелен лук и връзка копър,нарязват се на кубчета  пет лимона ,колкото може по изчистени от кората  и се добавят към сместа,карагьозът също се реже на кубчета добавя се в сместа ,зехтин на вкус  и хууубай разбърквате. Оставяте туй нещо да престои в хладилника докато подредите масата и сервирате с водка ,ракия , узо или каквото там имате за пиене. Съвършенно мезе е!!! Наздраве!!!