Гледай сега, употребата на думичката "Анексия" не е серозно. Може да се употреби за този случай, но звучи и е повърхностно и олеква.
Тука във форума има колеги които даже живеят понастоящем там и знаят много добре, как е било и как е сега.
Освен това, извадката със значението на дума е базирано на понятието "насилствено". Насилствено щеше да е, ако ГФР беше нападнала ГДР и като последствие е осъществила АНЕКСИЯ. Но тази стана възможна след като победителките от ВСВ се споразумяха по въпроса. В ГДР имаше брожение всред част от населението с което се доподгря този въпрос. Така и СССР получи своето обезщетение. В преговорите участваха също двете немски държави. Под черта:
- ОБЕДИНЕНИЕТО на Германиня бе извършено строго на държавни нива. Самият "Запад" обаче не бе във възторг.
В цитираната от теб статия се дават и твърдят "факти" със споменаване за подправяне на изборите- сериозно се съмнявам. От подправяне не е имало никаква нужда. Гедерейците бяха достатъчно заслепени от рекламите на "талашитни мебели в Кауфхофа" по ГФР-телевизията, гледана и в ГДР. Така, както Изтокът бе тотално ослепен и ошашавен от западната реклама и ефективна пропаганда, така ГДР-то бе от най-повлияните. Но и турбо-либерастията не бе включена на 100% и тогава самото съществувание на плебса в ГФР е било, преди началото на 90-те, на най-най-действителна висота спрямо лъскавата западна витрина.
Руски заглавия, а и западни, както предложената статия са достатъчно едностранчиви. Оправдава се и употребата на думата "анексия". Може да има хора и те да вярват на 100% в написаното... И вероятно измама е имало, но тя не бе на нивото на двете Германии като субекти - защото не е била нужна, преобладаваща там. Гедерето тогава бе закъсало, както останалите соц страни... Геферето - още не.
Всичко бе конструирано и използвано от сащисания паразит още тогава за достигане до определено място във времето, пространството и в определена ситуация. Нали не си мислим, че нещата хрумват нейде си, у някоя глава и Събитията се стрелват в неизбрана предварително посока?!
- Тази Ситуация избрана тогава, е точно тази в сегашният Момент.
--------------------------------------------
PS Разбира се, всеки има право да се изразява със самоизбран слоган и понятия за представяне на своите убеждения, опитност и мисли. Ето защо съм далеч да променям дадености, още по-малко да налагам мой разбирания и изразни средства някому другиму. Може би съм се поувлякъл тук, но през годините съм изучавал много надълбоко тези събития и не само, така, че ми се струва как "Гедерейците" не заслужават да бъдат напъхвани в чужди, предоставени "случайно" калеври-понятия. Те получиха своят урок и бързо разбраха как стоят нещата. Още повече, че сега много добре се справят и запазват - защитават честа на Немският Народ. Да се надяваме - и бъдещето му.